Loading...

De 3 beste manieren om uw ruwvoer af te dekken!

Zorg ervoor dat zodra uw ruwvoer “goed” is aangereden, de kuilbult zo snel mogelijk wordt
afgedekt. Dit kan op de volgende manieren:

De alom bekende manier
Met een laag krimpfolie en dan op de bekende manier overflappen met dubbel kleed en beschermkleed, afgedekt met banden of spanriemen. Door de druk van de banden of riemen kan het afdekkleed nagenoeg niet meer bewegen zodat op deze manier de
conservering optimaal kan verlopen.

De beste manier maar zeer arbeidsintensief…
De beste manier van afdekken is altijd nog d.m.v. een laag zand van 20/30 cm over het ruwvoer heen zodat er optimaal gelijkmatig wordt afgedekt. Nadeel hiervan is dat het een zeer arbeidsintensieve manier is!

De nieuwste en steeds populairder wordende manier!
Men komt het steeds vaker tegen: een automatisch afdeksysteem met een afdekkleed van stretchmateriaal! Dit afdekkleed is v.v. waterslurven die met een kracht van 105 kg per strekkende meter het elastische afdekkleed naar beneden trekken zodat het afdekkleed als elastiek over uw ruwvoer wordt getrokken. Door de grote (Ø35 cm) krachtige slurven aan beide zijden, sluit het kleed perfect af tegen de zijkanten van uw sleufsilo. De extra “flap” aan beide zijden van het kleed, zorgt ervoor dat het regenwater naast uw silo wordt afgevoerd. Dit 1,7 kg per m² wegende kleed zorgt er tevens voor dat uw ruwvoer in een optimale conditie blijft, daarnaast is het ook nog eens kraaibestendig!

Geef een reactie